Emerson voegt nieuwe mogelijkheden toe aan Trellis platform

Emerson Network Power voegt visualisatie-, schaalbaarheid- en warmtebeheermogelijkheden toe aan het platform Trellis™

Het modulaire aanbod verhoogt zichtbaarheid van de controle over de vermogens- en koelcapaciteit, en verbetert de mogelijkheid voor beheer op afstand
 
BREDA, Nederland [26 januari 2016] – Emerson Network Power, onderdeel van Emerson en wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen van bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën voor ICT-systemen, maakt vandaag de nieuwe mogelijkheden en modules bekend voor zijn Trellis-platform — waaronder de toevoeging van de Trellis™ Thermal System Manager. Dit is een uitgebreide module voor het monitoren en het beheren van de omgeving, die het thermische profiel van het datacenter bijhoudt tot op het niveau van de apparaten. De Trellis Thermal System Manager verkort de installatietijd van de apparaten, verbetert de koelefficiëntie en helpt hotspots te lokaliseren en te verhelpen. Het nieuwe Trellis-platform is internationaal verkrijgbaar.
 
Dit is de derde grote update van het infrastructuurbeheer voor datacenters van het Trellis-platform (DCIM) sinds het in 2012 voor het eerst gelanceerd werd. Andere nieuwe functies zijn:
  • Integratie met de beheersoftware Avocent® DSView™ van Emerson Network Power voor veilig beheer op afstand van de infrastructuur van datacenters.
  • Nieuwe 2D-/3D-visualisatiemogelijkheid waarmee gebruikers, lokaal en op afstand, apparaten kunnen draaien, erop inzoomen en bekijken op het niveau van de ruimte, het rack en het apparaat, en luchttemperatuurprofielen kunnen bekijken op het niveau van racks, om het plannen van capaciteit en gebruiksactiviteiten te kunnen verbeteren.
  • Verbeteringen van de gebruikersinterface, waaronder een gebruikersvriendelijke landingspagina en algemene titelbalk.
  • Verbeteringen aan de vermogensberekeningen van Trellis verminderen het risico op downtime ten gevolge van onevenwicht tussen de fasen, en verminderen ongebruikte capaciteit door de belasting beter te verdelen over de drie fasen.
“De laatste verbeteringen aan het Trellis-platform bieden nieuwe en bestaande klanten verbeterde mogelijkheden voor beheer op afstand, met hogere zichtbaarheid en betere controle over vermogen en koeling in hedendaagse datacenters, wat steeds meer van vitaal belang wordt”, verklaart John Curran, vice-president van Avocent productmanagement, Emerson Network Power. “De updates aan ons Trellis-platform onderstrepen de onafgebroken inzet van Emerson om klanten een volledig dienstengamma te leveren in de sector DCIM (datacenter infrastructuurmanagement), waarbij de klant de beste oplossingen kan kiezen om zijn activiteiten te stroomlijnen en de waarde te maximaliseren. Wij begrijpen het complexe milieu waarin onze klanten werken en wij zijn trots dat we ze individuele en op maat gesneden systemen kunnen leveren waarmee ze hun IT-activiteiten kunnen versterken en hun algehele efficiëntie verhogen. Emerson Network Power werd recent ook erkend door analisten van de industrie, zoals Gartner, Inc. – met een plaats in de kwadrant van ‘Leaders’ van de Gartner Magic Quadrant (MQ) voor DCIM Tools1 voor het tweede jaar op rij, en een waardering van het hoogste uitvoeringsvermogen in het meest recente rapport.”
 
De Trellis Thermal System Manager biedt de mogelijkheid tot thermische monitoring in real time, op het niveau van het apparaat, met 3D-visualisatie — met inbegrip van de mogelijkheid tot uitzoomen en roteren, voor een beter inzicht in de temperatuursprofielen. Hiermee kan het energieverbruik worden gedrukt door onnodige koeling te elimineren, waarbij toch op tijd kan worden gereageerd op mogelijke opwarming om downtime te vermijden. Ook worden de bedrijfskosten verminderd door een nauwkeurigere opmeting van de thermische gegevens en betere planning.
 
Door integratie van het Trellis-platform met de Avocent DSView-managementsoftware is tegelijkertijd ook toegang op afstand en inventarisbeheer mogelijk — een mogelijkheid die uniek is voor het Trellis-platform in de DCIM-arena. Gebruikers hebben via het Trellis-platform op een veilige, op IP gebaseerde manier toegang tot beheer van en controle over de infrastructuur, waardoor toegang vanaf ieder IT-apparaat wordt gestroomlijnd en vereenvoudigd.
 
Voor meer informatie over het Trellis-platform, ga naar www.EmersonNetworkPower.eu/Trellis. Om meer te vernemen over het DCIM-portfolio van Emerson Network Power, ga naar www.EmersonNetworkPower.eu/DCIM.
 
1Gartner, Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management Tools, April Adams, David J. Cappuccio, Jay E. Pultz, Neha Kumar, Tiny Haynes, Federico De Silva, Henrique Cecci, Naveen Mishra, 21 oktober 2015
Gartner geeft geen goedkeuring aan welke leverancier, product of dienst dan ook die wordt vermeld in onderzoekspublicaties, en raadt gebruikers van technologie niet aan om uitsluitend die leveranciers te selecteren met de hoogste beoordelingen of andere waarderingen. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als constateringen van feiten. Gartner geeft geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende dit onderzoek, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.
 
 
 
Over Emerson Network Power
Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, is wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen van bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën en lifecycle-services voor ICT-systemen. Met een uitgebreid aanbod aan slimme, eenvoudig te installeren hardware- en softwareoplossingen voor stroom-, koelings- en infrastructuurbeheer zorgt Emerson Network Power voor efficiënte, betrouwbare netwerken. Ga voor meer informatie naar www.EmersonNetworkPower.nl.
 
Over Emerson
Emerson, gevestigd in St. Louis (Verenigde Staten), brengt als geen andere wereldwijde marktspeler technologie en engineering samen in de vorm van innovatieve oplossingen voor klanten in industriële, commerciële en consumentenmarkten. Het bedrijf kent daartoe vijf verschillende divisies: procesbeheer, industriële automatisering, noodstroomvoorziening, klimaattechnologie en commerciële en residentiële oplossingen. De omzet in het boekjaar 2015 bedroeg 22,3 miljard dollar. Meer informatie is te vinden op www.Emerson.com.